Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, hamsi

Hamsi Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Dolması



Hamsi Dolması Tarifi - Hamsi Dolması Nasıl Yapılır - Hamsi Dolması Malzemeleri



Malzeme Listesi


1 Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)

1 Tatlı Kaşığı Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Tuz

2 Adet Yumurta

Yarım Su Bardağı Un ya da Mısır Unu

1 Kilogram Hamsi ya da Sardalya Balığı

Yarım Demet Maydanoz

2 Adet Kuru Soğan

Yarım Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık

3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Yarım Su Bardağı Pirinç

1 Su Bardağı Su (Sıcak)

Yarım Yemek Kaşığı Kuş Üzümü

1 Çay Kaşığı Toz Şeker


Hamsi Dolması Nasıl Yapılır?


1 Hamsilerin kafalarını bıçak kullanmadan elinizle kopararak temizleyin ve kılçıklarını da çıkararak bol su ile yıkayın Kuyruk kısımlarını koparmayın Balıkları sularını süzülmek üzere süzgeçe koyun ve üzerlerine bri tatlı kaşığı tuz serperek harmanlayın


2 Dolmanın içini hazırlamak için tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın Küçük doğranmış kuru soğan ve yarım yemek kaşığı dolmalık fıstıkları ilave ettikten sonra soğanlar seffaflaşıp sararana kadar kavurun


3 Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyin Bir iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, karabiberi, yarım yemek kaşığı kuş üzümünü ve 1 çay kaşığı toz şekeri ilave edip, ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin Piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın


4 Bir başka alternatif dolma içi de pazı ve yeşil soğanları kavurduktan sonra, aynı baharatları ve tuzu ekleyerek hazırlanabilir


5 Hamsilerin dışlarını mısır ununa bulayın ve kuyruk kısımları aynı yöne bakacak şekilde birbirinin üzerine binecek şekilde yanyana yerleştirin Hazırladığınız dolma harcından bir tatlı kaşığı alarak uzunlamasına koyun Hamsilerin büyüklüğüne göre, bir ya da iki hamsiyi yine kuyrukları aynı yöne bakacak şekilde yerleştirin ve avcunuzda sıkarak kapatın Dışını yeniden mısır ununa bulayın ve kızartmak üzere bütün malzemeyi bitirene dek bu şekilde hazırlayın


5 Tavaya 1 su bardağı sıvı yağı koyup kızdırın Hazırlamış olduğunuz hamsi dolmalarını çırpılmış 2 adet yumurtaya batırıp kızdırılmış yağda 3 dakika kızartın ve sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.