Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, gümüş, köy, usulü

Köy Usulü Gümüş Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köy Usulü Gümüş Balığı



Köy Usulü Gümüş Balığı Tarifi - Köy Usulü Gümüş Balığı Yapılışı - Köy Usulü Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Köy Usulü Gümüş Balığı Malzemeleri

1 kg iri gümüş balığı

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

3 diş sarımsak (dövülmüş)

1 yeşil sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)

1 salçalık kırmızıbiber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış)

250 gr mantar (temizlenip hep biri ikiye bölünmüş)

750 gr domates (kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)

2 su bardağı su

1/4 su bardağı sirke

1 tatlı kaşığı kekik

1 defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tuz

1+1/2 kahve kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı unlu tereyağı

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

500 gr pirinç pilavı (önceden pişirilmiş ve sıcak saklanmış)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


Tereyağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca gümüş balıklarını ekleyip, arasıra çevirerek 3-4 dakika kızartınız Delikli bir kepçe ile balıkları tencereden çıkarıp, bir tabağa yerleştirerek kenara bırakınız

Sarımsağı, yeşil sivri biberi ve salçalık kırmızıbiberi tencereye katıp, karıştırarak 5 dakika kızartınız

Mantarları ekleyip karışımı 2 dakika daha, arasıra karıştırarak pişiriniz

Domatesleri, suyu, sirkeyi, kekiği, defne yaprağını, tuzu ve biberi koyup karıştırınız Karışımı kaynayıncaya kadar ısıtınız Kaynayınca, tencerenin ağzını kapatıp ateşi kısarak 10 dakika, hafif hafif kaynatınız

Defne yaprağını tencereden çıkarıp atınız Unlu tereyağı azar azar, her defasında iyice karıştırarak, karışımı pürtüksüz bir kıvama getirene kadar katınız Gümüş balıklarını yeniden tencereye koyup karıştırınız Tencerenin ağzını kapatıp 10 dakika, arasıra karıştırarak, ağır ağır kaynatınız Tencereyi ateşten alıp bir kenara bırakınız

Pilavını hazırlamak için tereyağı geniş bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca hazır sıcak pilavı, tuzu ve biberi ekleyip 8 dakika, arasıra karıştırarak ısıtınız

Tencereyi ateşten alıp, içindeki pilavı servis tabaklarına eşit olarak bölüştürünüz Balıklı karışımı da bir kaşıkla servis tabaklarındaki pilavların üstüne eşit ölçüde yerleştirip, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.