![]() |
Köy Usulü Gümüş Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Köy Usulü Gümüş BalığıKöy Usulü Gümüş Balığı Tarifi - Köy Usulü Gümüş Balığı Yapılışı - Köy Usulü Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Köy Usulü Gümüş Balığı Malzemeleri 1 kg iri gümüş balığı 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 yeşil sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 1 salçalık kırmızıbiber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 250 gr mantar (temizlenip hep biri ikiye bölünmüş) 750 gr domates (kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış) 2 su bardağı su 1/4 su bardağı sirke 1 tatlı kaşığı kekik 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1+1/2 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı unlu tereyağı 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 500 gr pirinç pilavı (önceden pişirilmiş ve sıcak saklanmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tereyağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Sarımsağı, yeşil sivri biberi ve salçalık kırmızıbiberi tencereye katıp, karıştırarak 5 dakika kızartınız ![]() Mantarları ekleyip karışımı 2 dakika daha, arasıra karıştırarak pişiriniz ![]() Domatesleri, suyu, sirkeyi, kekiği, defne yaprağını, tuzu ve biberi koyup karıştırınız ![]() ![]() ![]() Defne yaprağını tencereden çıkarıp atınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavını hazırlamak için tereyağı geniş bir tencerede orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, içindeki pilavı servis tabaklarına eşit olarak bölüştürünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|