İspanakli Canak Püre |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanakli Canak PüreIspanakli Canak Püre ![]() Malzemeler 1 bağ ıspanak veya pazı 1 adet soğan 1 yemek kaşığı margarin Yeteri kadar tuz, karabiber 1 adet yumurta Püre malzemesi : 4 adet patates 2 yemek kaşığı margarin Yeteri kadar tuz, karabiber 1 su bardağı süt 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yemegin Yapilisi Ispanak veya pazıların saplarını ayırıp yaprak yaprak ayıklayarak bolca yıkayın Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın Süzerek soğuk sudan geçirip sıkın Bir kapta margarini eritin içerisine soğanı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun![]() lspanakları ince kıyıp içerisine ilave ederek karıştırın Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayı çırparak üzerine dökerek karıştırın Bu karışımı püre karelerinin içerisine yerleştirin![]() Püre için: Patatesleri yıkayın Haşlayıp soğutarak ezin Bir tencerede margarini eritin içerisine ezilmiş patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karıştırın Üzerine tuz ve soğuk süt dökerek iyice karıştırıp sütü çektirin![]() Yağladığınız tepsiye yapmış olduğunuz karışımdan bir kaşık koyun Ortalarını havuz gibi açarak hazırladığınız içi üzerine doldurun Üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arası pişirin Üzerine kırmızı pul biber serpin Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
|
|
|