06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lüfer Dolmasi
Malzeme (Dört Kişilik) : 4 Adet Orta boy LÜFER, 2 Adet Soğan, 2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü, Demet Dereotu, 4 Dilim Tost Ekmeği, 1 Çorba Kaşığı Tane Karabiber, 4 Adet Yumurta, Un, Zeytinyağı
Yapılışı : LÜFER’ler temizlendikten sonra yıkanır Ortadan yarılarak kılçığı çıkarılır Bu işlem sırasında baş ve kuyruğunun gövdeden ayrılmamasına ve derisinin zedelenmemesine dikkat edilir LÜFER’in iç kısmından küçük parçalar halinde bir miktar et alınır Kıyılmış soğan, kuş üzümü, dereotu, ufalanmış tost ekmeği, tane karabiber ve küçük parçalar halindeki balık eti bir tavada karıştırarak hafifçe kavrulur Bu karışım LÜFER’lerin içine eşit olarak yerleştirilir 4 adet yumurta çırpılır ve balıklar önce yumurtaya daha sonra una bulanır Balıkların içindeki malzemenin dökülmemesine özellikle dikkat edilir Daha önceden kızdırılan yağda her iki tarafı da altın sarısı oluncaya kadar kızartılır
afiyet olsun bol balıklı günler dileğiyle
|
|
|