![]() |
Üzüm Yaprağında İstavrit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üzüm Yaprağında İstavritÜzüm Yaprağında İstavrit Tarifi - Üzüm Yaprağında İstavrit Yapılışı - Üzüm Yaprağında İstavrit Nasıl Yapılır - Üzüm Yaprağında İstavrit Malzemeleri Malzeme 1 kg ![]() 100 gr ![]() 1 su bardağı Bizim Mısır Yağı (Kızartma için) 100 gr ![]() 2 adet sivribiber 1 adet domates ½ adet soğan 1 adet haşlanmış havuç 1 yemek kaşığı Bizim Margarin Bir tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Lezzet Tuzu ½ paket Bizim Mutfak Domates Çorbası 1 su bardağı su Hazırlanışı İstavrit balıkları temizlenir ve pulları iyice alınır ![]() Salamura üzüm yaprakları kullanımdan bir saat önce fazla olan tuzu çıksın diye ılık suya yatırılır ![]() ![]() Soğan, domates, sivribiber, havuç brunoise şeklinde doğranır ![]() ![]() ![]() Domates çorbası ile su karıştırılarak sos kıvamına gelinceye dek pişirilir ![]() Servis tabağının ortasına kuru fasulye sotesi, üzerine istavrit balıkları ve çevresine domates sos gezdirilerek servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|