Simit Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Simit KebabıMalzemeler 400 gr Orta Yağlı Kıyma200 gr Köftelik Bulgur3 Diş Sarmısak 1/2 Çay Kaşığı Pulbiber 1 Tatlı Kaşığı Nane 1 Baş Kuru Soğan 1/2 Çay Kaşığı Karabiber 30 gr Çam FıstığıTuz Yapılışı Bulguru ayıklayıp, yıkayın Yumuşayıncaya kadar ılık suda bekletin Yumuşayan bulgur soğuduktan sonra kıymanın üzerine boşaltın![]() Sarmısakları iyice dövün Soğanları rendeleyin, suyunu süzün![]() Diğer baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın ![]() En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak şişlere takın ve kömür ateşinde pişirin
|
|
|
|