![]() |
Mezgit Buğulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezgit BuğulamaMalzeme: ½ kg mezgit 2 adet domates 2 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı tereyağı 1 ½ su bardağı su ½ demet maydanoz 3 adet marul yaprağı Tuz ve karabiber Yapılışı: Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz ![]() ![]() Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz ![]() ![]() Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapınız ![]() Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|