Dizme Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dizme KebapMalzemeler : 200 gram kuşbaşı kuzu eti 500 gram patates 150 gram arpacık soğan 5 adet sivri yeşil biber 3 adet orta boy domates tuz Hazırlanışı : Soğanı ayıklayın Patates ve domatesleri soyup dörde bölün Biberleri yıkayıp uzunlamasına yarın Çekirdeklerini çıkarın ve 4 parçaya kesin![]() Yorgan ipliğini bir iğneye geçirip sıra ile et, domates, patates, biber ve soğan dizin Simit büyüklüğüne ulaşınca dizme işlemine son verin![]() İpin uçlarını bağlayıp kesin Dizme işlemini 3 kez daha tekrarlayın![]() Dizme kebapları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Tuzla tatlandırın Tepsinin üzerini folyo ile örtün Önceden 150ø ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin Servis tabağına alıp ipi çıkarın ve servis yapın
|
|
|
|