Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, kızartma, köftesiyle, patates

Balık Köftesiyle Patates Kızartma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Köftesiyle Patates Kızartma



balık köftesi nasıl yapılır - balık köftesi tarifi

Malzemeler:

Balik Koftesi Icin:


*

500 ml sut

*

250 g fileto Mezgit (veya beyaz etli herhangi bir balik)

*

1 adet orta boy sogan (ince ince dogranmis ve sote edilmis)

*

2 adet orta boy patates (haslanmis ve biraz ezilmis)

*

1 avuc maydanoz (ince kiyilmis)

*

1 kucuk dis sarmisak (dovulmus)

*

1 adet defne yapragi (arzuya gore)

*

2 adet yumurta

*

Tuz, karabiber

*

Bir muktar un ve galeta unu

*

Kizartmak icin yag

Patates Kizartmasi Icin:


*

3 adet iri patates

*

Kizartmak icin yag



Yapilisi:


1

Once balik koftelerini hazirlayin Sutu derin bir tencereye alip defne yapragini ekleyin ve kaynamaya birakin

2

Sut kaynadiktan sonra altini kisin ve baligi icine koyup kisik ateste 5 - 10 dk kadar kaynatmaya devam edin

3

Pisen baligi tencereden alip catalla parcalara ayirin Sogan, patates, maydanoz, tuz ve karabiberini ekleyip guzelce karistirin Istediginiz buyuklukte kofteler hazirlayip once una sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa guzelce bulayin ve bir kenarda bekletin

4

Patatesleri soyup, yikayin Daha sonra fotograftaki gibi birer parmak kalinliginda dograyin (patatesler dograninca nisastalarini salacak ve kizarirken citir olacaklar, o nedenle dogradiktan sonra yikamayin veya suda bekletmeyin!)

5

Derin bir tencerede (ben fritoz kullaniyorum, 160 derece) yagi orta atese kizdirin Patatesleri yaga atip renkleri hafifce donene kadar, ~5 dk, kizartin

6

Kizaran patatesleri kevgirle kagit havlunun uzerine alip yaginin suzulmesi bekleyin Tenceredeki yagin altini biraz daha yukseltip isinmasini bekleyin (fritozde 170 derece) Patatesleri tekrar tavaya alip 3-4 dk daha kizartin Temiz bir kagit havluya alip yaginin suzulmesini saglayin

7

Bekleyen kofteleri, patatesleri kizarttiginiz tavaya alin ve iki yuzu de altin rengi oluncaya kadar kizartip servis tabagina alin

8

Son olarak patatesleri tekrar tavaya alin, yagin altini iyice acin (fritozde 180 derece) ve patatesler altin rengi oluncaya kadar kizartin

9

Balik koftesi ve patatesleri yaninda ketcap ile sicak sicak servis yapin (atom kivirciktan yapilmis salata da cok guzel oluyor!) Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.