![]() |
Balık Köftesiyle Patates Kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Köftesiyle Patates Kızartmabalık köftesi nasıl yapılır - balık köftesi tarifi ![]() Malzemeler: Balik Koftesi Icin: * 500 ml sut * 250 g fileto Mezgit (veya beyaz etli herhangi bir balik) * 1 adet orta boy sogan (ince ince dogranmis ve sote edilmis) * 2 adet orta boy patates (haslanmis ve biraz ezilmis) * 1 avuc maydanoz (ince kiyilmis) * 1 kucuk dis sarmisak (dovulmus) * 1 adet defne yapragi (arzuya gore) * 2 adet yumurta * Tuz, karabiber * Bir muktar un ve galeta unu * Kizartmak icin yag Patates Kizartmasi Icin: * 3 adet iri patates * Kizartmak icin yag ![]() Yapilisi: 1 ![]() Once balik koftelerini hazirlayin ![]() ![]() 2 ![]() Sut kaynadiktan sonra altini kisin ve baligi icine koyup kisik ateste 5 - 10 dk kadar kaynatmaya devam edin ![]() 3 ![]() Pisen baligi tencereden alip catalla parcalara ayirin ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Patatesleri soyup, yikayin ![]() ![]() 5 ![]() Derin bir tencerede (ben fritoz kullaniyorum, 160 derece) yagi orta atese kizdirin ![]() ![]() 6 ![]() Kizaran patatesleri kevgirle kagit havlunun uzerine alip yaginin suzulmesi bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() Bekleyen kofteleri, patatesleri kizarttiginiz tavaya alin ve iki yuzu de altin rengi oluncaya kadar kizartip servis tabagina alin ![]() 8 ![]() Son olarak patatesleri tekrar tavaya alin, yagin altini iyice acin (fritozde 180 derece) ve patatesler altin rengi oluncaya kadar kizartin ![]() 9 ![]() Balik koftesi ve patatesleri yaninda ketcap ile sicak sicak servis yapin (atom kivirciktan yapilmis salata da cok guzel oluyor!) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|