![]() |
Menekşe Mayası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Menekşe MayasıMenekşe Mayası Tarifi - Menekşe Mayası Yapılışı - Menekşe Mayası Nasıl Yapılır - Menekşe Mayası Malzemeleri 1 kilo kadar menekşe çiçeğinin beyaz yaprağı alınır, yıkanır ![]() Sonra bu yaprakların ağırlığı kadar toz şekeriyle bu yapraklar iyice ovulur ![]() Menekşe yaprakları ezilip de şekerin içinde hallolmaya başlayınca önceden katılan şeker kadar toz şekeri katıp ovmaya devam edilir ![]() ![]() Macun durumuna gelen çiçek yaprakları ağzı lastikli konserve kavanozuna sıkıca bastırılarak doldurulur ve üzerine bir limonun suyu döküldükten sonra kavanozun kapağı hava almayacak biçimde kapatılır ve uzun bir süre bozulmadan buzdolabında saklanır ![]() Not: Bu mayadan reçel de şerbet de yapılabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|