Köfteli Ratatouille |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli RatatouilleKöfteli Ratatouille Tarifi - Köfteli Ratatouille Nasıl Yapılır - Köfteli Ratatouille Malzemeleri Köfteli Ratatouille Malzemeler: • 3 orta boy patates • 3 orta boy domates • 3 orta boy sivri biber Köftesi için: • ½ kg kıyma • 1,5 tatlı kaşığı tuz • 1tatlı kaşığı yeni bahar • ½ tatlı kaşığı sarımsak tozu veya 2 diş rendesi rendesi • 1 tatlı kaşığı acı pul biber • 1 çay kaşığı karabiber • ½ çay bardağı su Sosu için: • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 1 kase soğuk su • 1 çay bardağı sıvıyağ • 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 Patates ve domatesler ince ince yarım ay şeklinde sivri biberler halka halka doğranır![]() 2 Köfte için gerekli olan tüm baharatlar karıştırma kabına alınır![]() 3 10-15dakika tüm malzemeler özdeşleşene kadar yoğrulur![]() 4 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde sıkılarak uzunca köfteler hazırlanır![]() 5 Malzemeleri dizeceğiniz borcam veya tepsimizi sos için ayırdığımız sıvıyağdan bir miktar alıp en altına yapışmasın diye hafifçe yağlanır![]() 6 Resimde gözüktüğü gibi sırayla tüm malzemeler tepsiye sıkıca dizilir![]() 7 Sosu iyice karıştırılıp tepsi üzerinde gezdirilerek dökülür Burada dikkat edilmesi gereken husus suyu çok fazla tutulup köftelerin üzeri tamamen kaplanmayacak![]() 8 150 derecelik fırının orta katında 45 dakika pişirilip, sıcak olarak servis edilir![]() |
|
|
|