Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabaklı, ravioli

Balkabaklı Ravioli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Ravioli



Balkabaklı Ravioli Tarifi - Balkabaklı Ravioli Nasıl Yapılır


Malzemeler:


Önceden hazırlanmış temel hamur

500 g balkabağı (boylamasına 2'ye kesilip, çekirdekli bölümleri temizlenmiş)

35 d (1 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış)

50 g ceviziçi (kıyılmış)

1 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış)

2 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş)

30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

2 çorba kaşığı soğan (ince doğranmış)

15 g (2 çorba kaşığı) un

50 g kuruüzüm

50 g kuşüzümü


Tarifi:


Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Yarım kabakları, biraz çiçekyağıyla hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine kesik yüzleri üste bakacak biçimde yan yana yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, 1 saat pişirin Tepsiyi fırından alıp, bir kenara bırakarak, kabakları elle tutulacak sıcaklığa ininceye kadar bekletin Sonra bir tatlı kaşığıyla içlerini boşaltıp, boşalttığınız kabak içlerini blendır kabına aktarın Tavuk suyunun 1 çorba kaşığını ekleyip, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Kabak püresini bir kâseye aktarıp, taze soğanlar, ceviziçleri, adaçayı, tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve beyazbiberin yarısını ekleyerek, iyice karıştırdıktan sonra, hazırladığınız bu harcı bir kenara birakın


Hamuru 3 parçaya bölüp, parçalardan ikisini plastik filmle ya da hafifçe nemli tülbentle örterek, bir kenara bırakın Üçüncü parçayı hafifçe unlanmış mutfaktezgâhına koyup, merdaneyle 1,5 mm kalınlığında açın Sonra pastacı rulosuyla 7,5 cm çapında yuvarlaklara kesip (yaklaşık 12 yuvarlak), bir kenara bırakın, işlemleri kalan 2 hamur parçasıyla yineleyin Her hamur parçasının ortasına, kabaklı harçtan birer tatlı kaşığı koyup, parmaklarınızı ıslatarak, yuvarlakların kenarlarını hafifçe nemlendirin Sonra yuvarlakların birer kenarını harçların üstüne katlayıp, parmaklarınızla bastırarak kenarları yapıştırın ve raviolileri bir kenara bırakın


Sosu hazırlamak için tereyağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince soğanları koyup, sürekli karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin Unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1 dakika pişirdikten sonra, çırpma teliyle karıştırarak kalan tavuk suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar (1 dakika) pişirin Kuruüzümleri ve kuşüzümlerini ekleyip, ateşi kısarak, sosu kısık ateşte 3 dakika daha pişirin Kalan tuzun 1/4 tatlı kaşığını ve kalan beyazbiberi serpip, ateşi kapatın ve tencerenin kapağını kapatıp, kapalı ocak üstünde sıcak kalmasını sağlayın


Başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca kalan 1 1/2 tatlı kaşığı tuzu serpip, karıştırdıktan sonra raviolileri koyarak, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar pişirin (1 dakika geçince, birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin) Tencereyi ateşten alıp, raviolileri delikli kepçeyle ısıtılmış ve biraz tereyağıyla hafifçe yağlanmış bir servis tabağına aktarın Öbür tencereyi de ocaktan alıp, içindeki sosu raviolilerin üstüne boşaltarak (istenirse, üstüne 1 çorba kaşığı kuruüzüm serpiştirilebilir) servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.