Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, fasulye

Bademli Fasulye

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Fasulye



Malzemeler:

1kg taze fasulye

yarım su bardağı iç badem, doğranmış

2 yemek kaşığı margarin/tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 küçük kuru soğan/arpacık soğan, doğranmış

karabiber

tuz

2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış


Hazırlanması:

Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın

Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın Yıkadıktan sonra verev doğrayın Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz)

Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun Kavrulan bademleri bir tabağa alın Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun

Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin Devamlı karıştırarak -4 dakika kadar- soteleyin Tuzunu ve karabiberini serpin Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.