![]() |
Beğendili Tas Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beğendili Tas Kebabıtas kebabı nasıl yapılır Tas kebabı için malzemeler: 300 gr ![]() 1 soğan 2 domates 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası 3 diş sarımsak arzu edilirse 2 defne yaprağı Beğendisi için malzemeler: 3-4 patlıcan 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı tereyağı ( 2 kaşığı tereyağı , 1 kaşığı sıvıyağ da olabilir) yeteri miktarda süt kaşar Yapılışı Kuzu etini az yağda tek başına azıcık kavrulur ve bir kenara konur ![]() Ayrı bir yerde soğan, sarımsaklar biraz zeytinyağında kavrulur sonra daha önce az kavrulmuş kuzu eti eklenir kavrulmaya devam edilir sonra salçasını domatesini ve üzerini azıcık geçecek kadar da sıcak suyu eklenir ( arzu eden bu aşamada defne yapraklarını da ekleyebilir) kısık ateşte 40 dakika gibi pişirilir ![]() ![]() Tas kebabı pişerken patlıcanları delip közlenir ![]() ![]() ![]() Yağ ve un kavrulur üzerine yeteri miktarda sütü eklenir ( sosta bekletmeyenler bu aşamada dövülmüş sarımsak ekleyebilirler) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|