Güveçte Dana Eti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Dana EtiGüveçte Dana Eti Tarifi - Güveçte Dana Eti Nasıl Yapılır - Güveçte Dana Eti Malzemeleri Malzeme Listesi 400 Gram Dana Eti 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 300 Gram Arpa Şehriye 4 Yemek Kaşığı Tereyağı 3 Adet Domates (Orta boy) 1 Tutam Tuz 1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) Güveçte Dana Eti Nasıl Yapılır? 1 Fırını orta hararette ısıtın Domatesleri soyup iri zar biçimi doğrayın Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı eritin Yağ kızınca eti ilave edin Tuzu biberi serpip 20 dakika pişirin Etleri kenara alıp bekletin![]() 2 Tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı eritip, domatesi ve tuzu koyup 10 dakika pişirin Ateşten alın![]() 3 Orta boy tencereyi yarıdan fazla suyla doldurup tuzunuda atıp kaynatın Kaynadıktan sonra içine şehriyeleri atıp 10 dakika haşlayın Şehriyeleri kevgire koyup üstüne sıcık su gezdirip süzülmeye bırakın![]() 4 Şehriye süzülünce, domateslerin bulunduğu tencereye aktarın İyice karıştırın Kebabları bir cam kaba dizin Üzerine domatesli arpa şehriyeyi koyup, peynir serpin ve fırında 10 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|