İri Taneli Kısır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İri Taneli KısırMalzemeler Mutfak Zorluk * Süre 50 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem 2 Su bardağı bulgur 2 Su bardağı kaynar su 5 Dal taze soğan Yarım demet maydanoz Yarım çorba kaşığı biber salçası Yarım çorba kaşığı domates salçası 1 Adet limon suyu Tuz Hazırlanışı Bulguru ayıklayıp iyice yıkayın Üzerine kaynar suyu dökün ve Bulgurlar şişene kadar bekletin Taze soğan ve maydanozu incecik kıyın, iyice şişen bulgurlarla karıştırın Domates ve biber salçasını ilave edip, karıştırmaya devam edin Bulgurlar salçayı iyice yiyince tuzunu ilave edin, üzerine 1 adet limon suyunu ekleyip kısırı soğumaya bırakın Daha sonra dilerseniz domates, salatalık ve marulla servis yapın NOT : Arzu ederseniz kısırınızın içine küçük küçük doğranmış domates ve salatalık, ince doğranmış marul veya kıvırcık ilave edebilirsiniz
|
|
|
|