Gümüş Balığı Tavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gümüş Balığı TavasıGümüş Balığı Tavası Tarifi - Gümüş Balığı Tavası Yapılışı - Gümüş Balığı Tavası Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Tavası Malzemeleri 1 kg gümüş balığı yarım demet maydanoz 1 bardak zeytinyağı 1 bardak un 4 adet yumurta tuz karabiber 3-4 yumurta bir kaba kırılarak akı sarısı birbirlerine adam akıllı karışacak şekilde çırpılır Balıklar iyice temizlendikten sonra tuzlanıp biberlenir, una bulanır![]() Küçük oldukları için de üçer, dörder tanesi kuyruklarından birbirlerine yapıştırılır Balıklar kuyruklarından tutulup yumurtaya bulandıktan sonra içinde zeytinyağı kızdırılan tavaya konur Yağda kızaran balıklar çıkarılarak kağıt kaplanmış bir tepsiye alınır![]() Sonra servis tabağına aktarılır, maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır
|
|
|
|