Dana Rostosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Rostosu![]() Malzemeler 250 gram dana nuar 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ 1 adet patates 1 adet soğan 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 adet Defne Yaprağı 3-4 adet tane karabiber 2 yemek kaşığı tuz Hazırlanışı Yağlar de iyice kızdırılır Yıkanıp kurulanan nuar çevrilerek pembeleşenciye kadar çevrilerek kızartılır Patates, soğan, sarımsak, defne yaprağı, karabiber ilave edilip soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar karıştırılarak pişirilir Bu arada domates püre haline getirilip tencereye ilave edilir Balsamik sirke ve tuz eklenir Etin üzerini geçecek kadar su eklenir Tencerenin kapağı kapatılıp yarım saat pişirilir Et ve sebzeler na alınıp suyundan da konularak önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat daha pişirilir
|
|
|
|