![]() |
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Pastırmalı Kurufasulye![]() Malzemeler: 2 su bardağı kurufasulye 2 soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5 sivribiber 2 yemek kaşığı domates salçası 4-5 domates kaynar su tuz 5-10 dilim pastırma Hazırlanması: 1-Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin ![]() ![]() 4-Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|