Güveçte Pastırmalı Kurufasulye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Pastırmalı Kurufasulye![]() Malzemeler: 2 su bardağı kurufasulye 2 soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 5 sivribiber 2 yemek kaşığı domates salçası 4-5 domates kaynar su tuz 5-10 dilim pastırma Hazırlanması: 1-Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın altını kapatıp 6-7 saat bekletin Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin ) 2-Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun İrice doğranmış biberleri katın Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin 3-Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ) 4-Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin
|
|
|
|