Keçi Peynirli Ve Kabaklı Ravyoli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keçi Peynirli Ve Kabaklı RavyoliKeçi Peynirli ve Kabaklı Ravyoli Tarifi - Keçi Peynirli ve Kabaklı RavyoliNasıl Yapılır - Keçi Peynirli ve Kabaklı Ravyoli Malzemeleri Malzemeler 70 gram keçi peyniri 60 gram ravyoli hamuru 1 adet kabak 100 gram şaraplı kuzu eti 1 çay kaşığı taze adaçayı yaprağı Şaraplı kuzu eti için: 1 kg kuzu budu 2 çay kaşığı tuz Karabiber İki buçuk kahve fincanı beyaz şarap Zeytinyağı Yarım su bardağı sebze suyu 2 gram doğranmış sarmısak 3 gram taze biberiye Ravyoli hamuru için: 2 su bardağı + 6 çorba kaşığı un 2 adet yumurta Zeytinyağı, tuz Yapılışı ŞARAPLI kuzu eti için, kuzu budunu fırında pişirin Pişmesine yakın tuz ve karabiberle tatlandırın Beyaz şarap ve zeytinyağı ilave edin Kızardığında pişirme işlemini tamamlayın Eti küçük küpler halinde kesin Bir tavaya aktarın Sebze suyu ve kıyılmış sarmısağı ilave edin Tuz, karabiber ve biberiyeyle tatlandırın Kısık ateşte sebze suyu azalana dek pişirin Bu arada ravyoli hamuru için unu derin bir kaba alın Ortasını havuz şeklinde açın Yumurtaları bu çukurun ortasına kırın Çok az zeytinyağı ve tuz ekleyip, yoğurun Malzeme iyice özleştiğinde ince yufkalar açın Gazoz kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin Yuvarlakların içine keçi peyniri koyun Önce bir kenarı diğerinin üzerine sonra da katlı olan tarafı diğer tarafın üzerine gelecek şekilde katlayın Ravyoliyi kaynamış suyun içine atıp, haşlayın İnce kesilmiş kabakları sote edin ve hazır haline getirin Kuzu etini servis tabağına alın Üzerine ravyolileri dökün Sotelenmiş kabakları ilave edin Taze adaçayı yapraklarıyla süsleyip, servis yapın |
|
|
|