Kabaklı Ev Pidesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Ev Pidesikabaklı pide nasıl yapılır - kabaklı pide iç nasıl hazırlanır - kabaklı pidenin tarifiMalzemeler: 1 ölçü pide hamuru İçi için: 2 adet orta boy sakızkabağı 1/2 demet dereotu 4-5 dal maydanoz 100 gr lor peyniri1 çay kaşığı karabiber - biraz tuz 1 yumurta akı Üstü için: 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin Tarifi: 1 Kabakları soyup iri rendeden geçirin Kıyılmış dereotu, maydanoz, 1 yumurta akı, biraz tuz ve karabiber ve lor peynirini koyup karıştırın![]() 2 Pide hamurunu 9 parçaya ayırın Parçalara ayırdığınız hamurları unlu yerde incelterek oval biçiminde açın Ortalarına yeterince kabaklı içten koyup mekik şeklinde kapatın Yağlanmış bir fırın tepsisine sıralayın 15-20 dakika tekrar mayalandırın![]() 3 Üzerlerine sulandırılmış yumurta sürüp, 200-220 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin Açık pembe renkte pişen pidelerin üzerine eritilmiş yağ sürün ve 5-10 dakika daha pişmesini sağlayın![]() Not: Kabaklı pide içini şöyle de yapabilirsiniz Önce, ince doğranmış 1 kuru soğanı 1-2 kaşık sıvıyağda börttürün irice rendelenmiş 2 adet kabağı, ince doğranmış 2 yeşil soğanı, tuz ve karabiberi ekleyin Kabaklar hafif yumuşayınca, kıyılmış dereotu ve maydanoz koyup ateşten indirin Ilık hale gelince suyunu süzgeçten süzdürün (Akan sıvıyı çorbanızda kullanın )alıntı |
|
|
|