Leblebi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Leblebi TarifiLeblebi Nasıl Yapılır - Evde Leblebi İmalatı Şimdi size evde nasıl leblebi üretebileceğinize dair tarif sunuyoruz: HAZIRLANIŞI Leblebi yapılacak nohut, taş, toprak, çöp gibi artıklardan arıtılır El eleği ile de boylarına göre nohut ayrımı yapılır ve kavrulur![]() ![]() Tavlama denilen birinci kavurmadan sonra, sıcak olarak, naylon olmayan çuvallara konularak iki gün dinlendirilir Bu sürede birbirini pişirir![]() İkinci kavurma yapılarak yine çuvallarda iki gün daha bekletildikten sonra kuru bir yere serilerek 15-20 gün dinlendirmeye bırakılır Bu dinlendirme süresiı az olursa, nohut leblebi olunca lezzetsiz olur![]() Birinci tavlamada yeterli şekilde kavrulmayan nohut son kavrulmada bölünerek kırığı çok olur Bu kırık nohut tekrar kavrularak kırık leblebi yapılır![]() Son tavlamadan sonra, bir teneke nohut alınarak üzerine bir miktar su serpilerek çuvala konulur Nemlendirilmiş nohut çuvalda bir gün bekler ve üçüncü kez kavrulur Bu kavurmada nohudun kabukları soyulur![]() Bir veya iki gün sonra isteğe göre bu leblebi yeniden kavrularak tam leblebi olur ve yenilecek kıvama gelir ![]() Afiyet olsun! |
|
|
|