Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşır, etli

Etli Aşır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Aşır



aşır yapılışı - aşır tarifi - etli aşır nasıl yapılır - Yörük yemeği



MALZEMELER:


Yarım kilo kemiksiz incik

2 su bardağı dövülmüş buğday

1 çay bardağı nohut

1 çorba kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı pul biber

1 tutam tuz

150 gram tereyağı

150 gram ceviz içi


HAZIRLANIŞI:


Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin Etle birlikte nohut ve buğdayı düdüklü tencerede bir saat pişirin, iyice pişmiş olan bu karışımı ezilene kadar dövün Tuz, pul biber ve kimyon ekleyin


Aşiri, servis yapılacak tabağa alın Bir tavada tereyağı eritip iri ceviz tanelerini ekleyerek biraz soteleyin


Cevizleri servis tabağındaki aşirin üzerine dökün


(Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.