![]() |
Etli Aşır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Aşıraşır yapılışı - aşır tarifi - etli aşır nasıl yapılır - Yörük yemeği MALZEMELER: Yarım kilo kemiksiz incik 2 su bardağı dövülmüş buğday 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı pul biber 1 tutam tuz 150 gram tereyağı 150 gram ceviz içi HAZIRLANIŞI: Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin ![]() ![]() ![]() Aşiri, servis yapılacak tabağa alın ![]() ![]() Cevizleri servis tabağındaki aşirin üzerine dökün ![]() (Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|