Etli Aşır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Aşıraşır yapılışı - aşır tarifi - etli aşır nasıl yapılır - Yörük yemeği MALZEMELER: Yarım kilo kemiksiz incik 2 su bardağı dövülmüş buğday 1 çay bardağı nohut 1 çorba kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı pul biber 1 tutam tuz 150 gram tereyağı 150 gram ceviz içi HAZIRLANIŞI: Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin Etle birlikte nohut ve buğdayı düdüklü tencerede bir saat pişirin, iyice pişmiş olan bu karışımı ezilene kadar dövün Tuz, pul biber ve kimyon ekleyin Aşiri, servis yapılacak tabağa alın Bir tavada tereyağı eritip iri ceviz tanelerini ekleyerek biraz soteleyin Cevizleri servis tabağındaki aşirin üzerine dökün (Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir ![]() alıntı |
|
|
|