Çeşnili Patates Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeşnili Patates KızartmasıÇeşnili patates kızartması tarifi - Çeşnili patates kızartmasının yapılışı Malzemeler: - 4 adet patates - 1 tatlı kaşıgı sebzeli çeşni - 2 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Patatesleri soyarak iyice yıkayın ve istediginiz şekilde dilimleyin, daha sonra patateslerin suyunu peçete ile alın sebzeli çeşni ile karıştırın ve iyice kızdırdıgımız kızartma yagımızın içine patatesin yarısını katın kızardıktan sonra, içine peçete serdigimiz servis tabagımıza alın, diger yarısını kızartın ![]() eger vaktimiz varsa hazırladıgımız patatesleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta 1-2 saat bekletip kızartırsak çıtır çıtır olur![]() yada önceden buzluga atmak istiyorsanız kobuklarını kazıdıgımız patatesleri dogradıktan sonra bekletmeden kaynayan tuzlu suda rengi hafif degişene kadar haşlayın sonra buzluga atın istediginiz zaman kullanabilirsiniz (saglık açısından biraz haşlayıp dolaba kaldırmanız gerekli unutmayın)
|
|
|
|