Limon Soslu Dana Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu Dana BonfileLimon Soslu Dana Bonfile Tarifi - Limon Soslu Dana Bonfile Yapılışı - Limon Soslu Dana Bonfile Nasıl Yapılır - Limon Soslu Dana Bonfile Malzemeleri ![]() İçindekiler: 4 adet Banvit Kırmızı Dana Bonfile 2 adet limon (kabukları rendelenmiş, suyu sıkılmış) 5 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 80 ml zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Tarif: • Limon suyu, limon kabuğu, 2 çorba kaşığı maydanoz ve 60 ml zeytinyağını iyice karıştırın Etlerin üzerine gezdirip, her taraflarını bulayın Üzerine streç örtüp, en az 1 saat dinlendirin![]() • Kalan zeytinyağının ısıtın Etleri marinattan süzerek çıkarıp, tavaya koyun ve hızlı ateşte, her iki yüzleri kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Bir tabağa alıp, üzerini kapatarak sıcak tutun![]() • Etlerden kalan marinata tereyağını ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın Tuz, karabiber ve kalan maydanozu katıp, karıştırın Etleri ilave edin ve orta ateşte her iki yüzlerini 2`şer dak daha pişirin![]() • Etlerin üzerine tavadaki sosdan gezdirerek servis yapın
|
|
|
|