![]() |
Kuymak / Muhlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuymak / MuhlamaKuymak Tarifi - Kuymak Nasil yapilir - Muhlama Tarifi - Muhlama Nasil yaspilir - Mihlama Tarifi [B]Kuymak / Muhlama : Mısır unu, tereyağı ve peynirle yapılır ve sıcak olarak tüketilir ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler * Üç tahta kaşığı mısır unu * üç kaşık tereyağı * bir kase tel veren peynir (Trabzon Peyniri) * ılık su * tuz Yapılışı Bakır bir tavada tereyağı eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir ![]() ![]() ![]() Kuymak Nedir - Kuymak YapılışıKuymak Nedir - Kuymak YapılışıKuymak - GuymakKuymak - Guymak |
![]() |
![]() |
|