![]() |
Vejetaryen Patlıcanlı Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen Patlıcanlı PilavVejetaryen Patlıcanlı Pilav Tarifi - Vejetaryen Patlıcanlı Pilav Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 büyük patlıcan 1 bardak pirinç 1,5 bardak kaynar su 1 büyük soğan 2 tatlı kaşığı doğranmış nane (veya 2 tatlı kaşığı kuru nane) 1/4 bardak zeytinyağı 1/4 bardak mısırözü yağı 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber Patlıcanları yıkayın, şeritler halinde soyun ve 2,5 cm kalınlığında halka halka kesin 1/4 bardak mısırözü yağını kızdırın, iyice kızdığında patlıcanları koyup her iki tarafı iyice kızarana kadar kızartın ![]() Kağıt havlu üstüne çıkartın ve tencerede kalan yağı başka bir kızartma için alın ![]() Soğanları küçük küçük doğrayın, 1/4 bardak zeytinyağı ile tencereye koyup, ateşin üstüne koyun ![]() Soğanlar pembeleşene kadar karıştırın ![]() Bu esnada pirinci yıkayıp suyunu süzdürün ve yağdaki soğanları ekleyin ![]() Tuz, biber, baharatlar ve taze ya da kuru naneyi ekleyerek 5 dakika kadar karıştırıp pişirin ![]() Ateşe dayanaklı (20 cm ![]() ![]() Sonra kapağını açıp iki kat yaptığınız kağıt havluyu yemeğin üstüne koyarak kapağı tekrar kapatın ![]() Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin ![]() Not: Bu son 15 dakika kazanılmış zaman olarak bilinir ve pirinci kabartır ![]() |
![]() |
![]() |
|