Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bumbar, mumbar

Bumbar (Mumbar)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bumbar (Mumbar)



1 kg koyun bumbar (kalın bağırsak) 400 gr Pirinç 200 gr kıyma 1 büyük baş soğan karabiber-tuz

YAPILIŞI

Bumbarın üstündeki fazla yağlar ayıklanır Bol su ile yıkanır Daha sonra suyun altında tersi çevrilir (Bunların ucu musluğa takılarak tazyikli su ile rahatça çevrilmesi sağlanır) Çevrilen mumbarlar nar ekşisi ile ovularak yıkanır Bumbarlar nar ekşisi içinde bir gece dinlendirilir Ertesi gün tekrar yıkanarak çevrilir Diğer taraftan pirinç ayıklanıp yıkanır Soğan ince doğranarak karabiber,tuz ile ovulup kıyma ile birlikte pirince ilave edilir Bağırsağın ağzı içe doğru kıvrılır, avuç içine alınır malzeme doldurulmaya başlanır Bu durumda bağırsağın yağlı kısmı içe, yağsız kısmı dışa kayar Doldurma işlemi bittikten sonra iplikle sıkıca bağlanır Tekrar yıkanır ve ve bumbarın üstünü kapatacak kadar su ilave edilip ateşe konur Bumbarın piştiğini anlamak iççin çatalın ucuyla deneme yapılır Çatal bumbara kolaylıkla giriyorsa pişmiş demektir Arzu edilirse piştikten sonra yağda kızartılır veya fırınlanır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.