![]() |
Elma Soslu Kuzu Budu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elma Soslu Kuzu BuduKuzu Nasıl Pişirilir - Soslu Kuzu - Kuzu Budu Nasıl Pişirilir - Izgarada Kuzu Budu Malzemeler 1 kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg; bütün yağları alınıp, kemiği çıkarılmış) 4 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 1 soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 Vı tatlı kaşığı adaçayı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Elma sosu: 30 g (2 çorba kaşığı) tozşeker 2 diş karanfil 300 g ekşi elma (kabukları soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, dilimlenmiş) 1/4 tatlı kaşığı tarçın bir tutam yenibahar Tarifi Sosu hazırlamak için, elmaları 1 çorba kaşığı suyla kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, elmaları yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Tencereyi kısık ateşe oturtup, sosu ara sıra karıştırarak, koyulaşıncaya ve aşağı yukarı 12,5 cl ![]() ![]() ![]() Eti hazırlamak için, kemiği alınmış kuzu budunu, derisi alta gelecek biçimde kesme tahtası üstüne yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki elma sosuna sirke, soğanlar, sarımsaklar, adaçayı, tuz ve karabiberi ekleyip, sosu çukur bir kaba boşaltın ![]() ![]() Budu fırın ızgarasında pişirecekseniz, fırınınızın ızgarasını pişirme saatinden 10 dakika, mangalda pişirecekseniz, mangalınızı pişirme saatinden 30 dakika önce yakın ![]() Budu kaptan çıkarıp, süzülmesi için kabın üstünde silkeledikten sonra, ızgaraya yerleştirin ve üstüne sık sık kaptaki marinattan sürerek, her iki yanını 12'şer dakika, ızgara edin ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş kabak dilimleri ve fırınlanmış patateslerle ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|