Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, elma, kuzu, soslu

Elma Soslu Kuzu Budu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elma Soslu Kuzu Budu



Kuzu Nasıl Pişirilir - Soslu Kuzu - Kuzu Budu Nasıl Pişirilir - Izgarada Kuzu Budu


Malzemeler


1 kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg; bütün yağları alınıp, kemiği çıkarılmış)

4 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi)

1 soğan (ince doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

1 Vı tatlı kaşığı adaçayı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı ayçiçek yağı

Elma sosu:

30 g (2 çorba kaşığı) tozşeker

2 diş karanfil

300 g ekşi elma (kabukları soyulup, çekirdekli bölümleri çıkarıldıktan sonra, dilimlenmiş)

1/4 tatlı kaşığı tarçın

bir tutam yenibahar

Tarifi


Sosu hazırlamak için, elmaları 1 çorba kaşığı suyla kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, elmaları yumuşayıncaya kadar pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, elmaları bir tel süzgeçten bir tahta kaşığın tersiyle bastırarak başka birtencereye geçirin Bu elma püresine tozşeker, karanfiller, tarçın ve yenibaharı katıp, iyice karıştırın

Tencereyi kısık ateşe oturtup, sosu ara sıra karıştırarak, koyulaşıncaya ve aşağı yukarı 12,5 cl (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp, karanfilleri çıkararak atın ve sosu oda sıcaklığında soğumaya bırakın


Eti hazırlamak için, kemiği alınmış kuzu budunu, derisi alta gelecek biçimde kesme tahtası üstüne yerleştirin Derinin üstündeki ince zarı sıyırıp, kasların bağlantı yerlerindeki kıkırdağımsı bölümleri kesip atın Böylece birbirinden bütünüyle ayrılmamış iki eşit kalın parça haline gelen budun parçalarından birini, boylu boyunca yatay olarak kalınlığına 2'ye kesip (bütünüyle ayırmayın) bir kapak kaldırın Aynı işlemleri budun öbür yanında da yineleyerek kapak kaldırın Bu işlemler sonucunda tek parça halinde açılmış kuzu budunun kalınlığı, yaklaşık 5 cm olacaktır


Tenceredeki elma sosuna sirke, soğanlar, sarımsaklar, adaçayı, tuz ve karabiberi ekleyip, sosu çukur bir kaba boşaltın Üstüne budu yerleştirip, oda sıcaklığında 1 saat bekletin (arada 1 kez altüst edin)

Budu fırın ızgarasında pişirecekseniz, fırınınızın ızgarasını pişirme saatinden 10 dakika, mangalda pişirecekseniz, mangalınızı pişirme saatinden 30 dakika önce yakın


Budu kaptan çıkarıp, süzülmesi için kabın üstünde silkeledikten sonra, ızgaraya yerleştirin ve üstüne sık sık kaptaki marinattan sürerek, her iki yanını 12'şer dakika, ızgara edin Izgaradan alıp, bir kenarda 15 dakika beklettikten sonra, kalınca dilimleyince dilimleri bir servis tabağına dizerek, servis yapın


SERVİS ÖNERİSİ: Yanında buharda pişirilmiş kabak dilimleri ve fırınlanmış patateslerle



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.