Kuzu Pirzola Pane |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Pirzola PaneKuzu Pirzola Pane tarifi - Kuzu Pirzola Pane yapilisi ![]() Malzemeler • 1 kg kuzu pirzolası (herbiri yaklaşık 100 g`lık 10 adet; ayıklanmış) • 1/2 çay k tuz, taze çekilmiş karabiber • 250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı • 120 g (1 su bardağı) un • 3 yumurta (1 çorba k ayçiçek yağı ve 1 çorba k su katılarak çırpılmış) • 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi ya da galeta unu METRDOTEL YAĞI İÇİN: · • 45 g (3 çorba k ) margarin• 1/4 limonun suyu • 1/4 çay k kıyılmış maydanoz • 1/4 çay k tuz, beyazbiber Tarif Kuzu pirzolalarını bıçağın sırtıyla hafıfçe bastırarak inceltin Fazla yağlarını kesip, atın Tuz ve biberi serpin Yumurta-yağ-su karışımını hazırlayın Pirzolaları sırasıyla una, yumurtalı karışıma ve ufalanmış bayat ekmek içine bulayıp pane edilmek üzere hazır hale getirin![]() Bir tavada ayçiçek yağım kızdırın Yağ kızınca kuzu pirzolalarım tavaya koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yam da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin![]() Diğer yanda metrdotel yağının bütün malzemesini karıştırın 2 cm çapında bir rulo haline getirip, yağlı kağıda sarın Buzdolabında sertleştirin Pane kuzu pirzolalarını önceden ısıtılmış tabaklarda, üstlerine birer parça metrdotel yağı koyarak sıcak olarak servis yapın |
|
|
|