Baharatlı Sığır Pirzolası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Sığır PirzolasıBaharatlı Sığır Pirzolası Tarifi - Baharatlı Sığır Pirzolası Nasıl Yapılır - Baharatlı Sığır Pirzolası Malzemeleri Baharatlı Sığır Pirzolası 1 kg sığır pirzolası (4 parça halinde) 1 tatlı kaşığı tuz 4 tane karabiber (dövülmüş) 1 büyük diş sarımsak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı kimyon 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) 1 çorba kaşığı rafine yağ ![]() Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Dövülmüş karabiber, dövülmüş sarımsak, zerdeçal, kırmızıbiber ve kimyonu orta boy bir kaseye koyunuz Tahta bir kaşıkla iyice karıştırarak, tereyağı ve rafine yağı ekleyiniz![]() Etleri ızgaraya yerleştirip üstlerine fırça ile, hazırladığınız baharatlı karışımın yarısını sürünüz İki dakika ızgara ettikten sonra, etleri çevirip, fırçayla kalan baharatlı karışımı sürünüz İki dakika daha ızgara ediniz![]() Ateşi kısıp etlerin her iki yanlarını 2'şer dakika daha pişiriniz (Bu pişirme süresinde etler az pişmiş olur; iyi pişmiş isterseniz, ızgara sürelerini iki kat artırmak gerekir )Pirzolaları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, servis ediniz ![]() Not: Çabuk ve kolay hazırlanan baharatlı sığır pirzolasını, yeşil salata ve safranlı pilavla servis edebilirsiniz ![]() |
|
|
|