Kıymalı Krep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı KrepKıymalı Krep Tarifi - Kıymalı Krep Yapılışı - Kıymalı Krep Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kıymalı Krep Malzemeler: 3 Yumurta 2 Su B Süt1 Çay B Sıvıyağ1 Su B UnTuz İç Harcı İçin: 400 Gr Kıyma2 Soğan Sıvıyağ Tuz Karabiber Kimyon Mantolamak İçin: 2 Yumurta Galeta Unu Garnitürü İçin: Roka Çeri Domates Hazırlanışı: Krebi için, yumurtaları karıştırma kabına kırıp çırpma teli ile çırpıyoruz Süt, sıvıyağ, un ve tuz katıp iyice karıştırıyoruz İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz![]() Kıymayı katıp kavurmaya devam ediyoruz Tuz, karabiber ve kimyon katıp iyice kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Krepler için, krep tavasını ya da normal tavayı ocağın üzerine koyup altını açıyoruz![]() Biraz sıvıyağ döküyoruz İyice ısındıktan sonra bir kepçe krep karışımından döküyoruz Önlü arkalı pişiriyoruz Kreplerin baş kısmına kıymalı harçtan koyuyoruz![]() Kenar kısımları içe doğru kapatıp rulo olarak sarıyoruz Mantolamak için, yumurtaları geniş bir kaba kırıp çırpıyoruz Krepleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz Roka, çeri domates ve isteğe göre diğer yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz
|
|
|
|