![]() |
Pancar Pekmezi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pancar Pekmezipancar pekmezi nasıl yapılır - pancar pekmezi tarifi - pancar pekmezi yapımı Pancarlar yıkanarak üzerindeki topraklardan arındırılır ![]() Temizlenen pancarlar önçe soyulur daha sonra uzunlamasına ince dilimlere ayrılır ![]() Dilimlerin ince olması kaynatma işemini kolaylaşırmaktadır ![]() üzerine kazandan kaynama esnasın da taşmayacak kadar su konulup haşlama işemine başlanır ![]() Haşlama en az kazanlar kaynamaya başladıktan sanra yaklaşık 3-4 saat kadar devam eder ![]() sonra kazanlar çuvallara boşaltılır ve süzüntüsü yayvan kazanlara alınır ![]() Süzüntünün fazla olması içinpiresleme yapılır ![]() ![]() presleme işlemi uygulayarak süzüntü bir önceki süzüntünün konulduğu yayvan kazana alınır ![]() Yayvan kazanlar istenen kıvamın oluşması için kaynatılır ![]() ![]() Kaynama işleminin yeterli olduğuna kaynayan süzüntüden bir miktar tabağa alınır ve kaşıkla akışına bakılarak karar verlir ![]() Pancardan pekmez yapımında pekmez toprağı kullanılmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|