![]() |
Zencefilli Sutereli Sığır Sote |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli Sutereli Sığır Sotemarine edilmiş et sote - et sote tarifi - zencefil marinatlı et sote - et nasıl marine edilir - zencefilli marinat Malzemeler 00 g sığır eti (buttan; bütün yağları alınıp, 1,5 cm boyunda ince şeritler halinde kesilmiş) 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı (ya da tercihen yerfıstığı yağı) 1 demet suteresi (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, süzdürülmüş) Zencefilli marinat: 5 cm uzunluğunda taze kök zencefil (kabuğu soyulup, ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 8 çorba kaşığı tuzsuz tavuk suyu 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 tatlı kaşığı tozşeker Hıyarlı garnitür: 500 g hıyar (her biri 2'ye kesilip, çekirdekleri temizlendikten sonra, kalın dilimlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 4 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı (ya da tercihen susamyağı) Tarifi Bütün marinat malzemesini bir tencerede karıştırıp, et şeritlerini ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin ![]() Bir salata kâsesinde hıyar parçaları, tuz, sirke ve İ tatlı kaşığı ayçiçek yağını (ya da susamyağını) karıştırıp, kâseyi buzdolabına kaldırın ![]() Marinatta bekletme süresi dolunca, etleri delikli kaşıkla bir süzgece çıkararak, süzdürün (tercerede kalan marinadı atmayın) ![]() Yapışmayan bir tavaya 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağını (ya da yerfıstığı yağını) koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() Tenceredeki marinadı ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak yaklaşık 1 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|