Tarhanabaşı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhanabaşıkaraman yöresel yemekleri tarhana başı tarifi - tarhanabaşı nasıl yapılır ![]() GEREKLİ MALZEMELER * İnce Bulgur * Haşlanmış patates * Kavurma(Taze olması tercih edilmelidir) * İnce kıyılmış maydanoz * İnce kıyılmış fesleğen(Reyhan) * Biber ve domates salçası * İsteyen için ince kıyılmış soğan * Kavurma yağsızsa biraz yağ YAPILIŞI * Haşlanmış patatesler soyularak püre haline getirilir İçine yeter ölçüde 1/1 oranında bulgur ilave edilir Domates ve biber salçaları sıcak suyla sulandırılarak ilave edildikten sonra bulgur şişinceye kadar beklenir Fesleğen,maydanoz,kıyma yağ ve soğanda eklenerek iyice yoğrulur Kıvamlı hale gelince elle şekil verilen tarhanabaşılar teflon tavada yeterince pişirilir ve servis yapılır Afiyet olsun![]() ![]()
|
|
|
|