![]() |
Hindi Etli Böğürtlenli Pirinç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Etli Böğürtlenli PirinçMalzemeler: 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yumurta, sarısı beyazından ayrılmış Soya yağı Böğürtlen Sosu için Malzemeler: 2 su bardağı taze böğürtlen 1 su bardağı şeker 1/4 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sek beyaz şarap 3/4 su bardağı su 1 yemek kaşığı mısır nişastası 500 gr ![]() HAZIRLANIŞI Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böğürtlen Sosunun Hazırlanışı: Böğürtlenleri, şeker, tuz, şarap ve su ile birlikte bir tencereye koyup kaynayana kadar orta ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her servis 571 kalori, 26 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|