Kaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşarlı Sebzeli Tepsi KöftesiKaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi Tarifi - Kaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi Yapılışı - Kaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kaşarlı Sebzeli Tepsi Köftesi Malzeme Listesi: 350 Gr Kıyma1 Soğan 1 Yumurta 1 Çay B Süt1 Çay K KarbonatTuz Karabiber Kekik Garnitürü İçin: 1 Çay B Bezelye1 Patates 1 Havuç 100 Gr Kaşar Peyniri1 Kök Brokoli Sıvıyağ Tuz Karabiber Hazırlanışı: Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz Soğanı rendeliyoruz Yumurtayı kırıyoruz Süt, karbonat, tuz, karabiber ve kekiği koyup karıştırıyoruz![]() Orta boy bir borcam kaba harcımızı döküyp yayıyoruz Elimizle hafif bir şekilde üzerine bastırıyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz Garnitürü için, haşlanmış bezelyeyi karıştırma kabına alıyoruz![]() Haşlanmış patates ve havucu küp bir şekilde doğrayıp bezelyeye ekliyoruz Kaşar peynirini doğrayıp katıyoruz Sıvıyağ, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz Brokoliyi doğrayıp haşlıyoruz![]() Haşlandıktan sonra soğuk suda biraz bekletip süzdürüyoruz Fırındaki köfteyi çıkarmaya yakın üzerine garnitür karışımını üzerine döküyoruz![]() Biraz daha pişirip kaşarları eridikten sonra fırından çıkarıp haşlanmış brokoli ile birlikte servis ediyoruz
|
|
|
|