Kitelfum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KitelfumMALZEMELER 250 gr kavurma 3 diş sarmısak 3 su bardağı köftelik bulgur 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Bulguru 1 bardak suyla ıslatın 10 dakika bekletip, yoğurun Yumurta, un ve tuz ilave edin Arada elinizi suya bastırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun Hamurdan minik köfteler yapıp, bekletin 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve içine biber salçası, sarmısak, karabiber ve tuz koyun 4 bardak su ilave edin, kaynayınca köfteleri ilave edin 20 dakika pişirin Soğanları yarım ay şeklinde kalın doğrayın Tereyağında pembeleşene kadar kavurun Üzerine kavurmayı koyup, karıştırın Pişen köftelerle karıştırdıktan sonra servis yapın![]() alıntı |
|
|
|