Mansaf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mansaf2 kişilik Gerekli malzeme: Pilav için: 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı safran 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 5 su bardağı suTuz Et için: 150 gr kuzu eti 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı badem 2 yaprak lavaş ekmeği tarifi Tereyağını bir tencereye alıp eritin Pirinci ilave edip kavurun Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin Demlenmeye bırakın![]() Kuzu etini kuş başı doğrayın Bir tencerede bol suyla haşlayın Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın![]() Bademi yağsız tavaya alıp kavurun Lavaş ekmeğini bir tabağa alın Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak olarak servise sunun
|
|
|
|