Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, limon, soslu

Limon Soslu Haşlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Soslu Haşlama



Limon Soslu Haşlama Tarifi - Limon Soslu Haşlama Nasıl Yapılır - Limon Soslu Haşlama Malzemeleri



LİMON SOSLU HAŞLAMA


2 kg sığır filetosu

1 tatlı kaşığı tuz

50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ

1 iri soğan (üstüne 3 diş sarmısak batırılmış)

6 tane karabiber

1 küçük limonun kabuğu (ince soyulmuş)

1 litre (4 su bardağı) tavuk suyu

Sosu:

100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı limon suyu

1 kahve kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

125 gr küçük mantar (yıkanıp her biri dörde bölünmüş)

1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi

1 yumurtanın sarısı (çırpılmış)

2 çorba kaşığı krema

Baharat torbası:

4 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı


Etin her yanını 1 tatlı kaşığı tuzla ovup bir kenara bırakınız

Büyük bir tencerede rafine yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca eti koyup 10-12 dakika, her tarafı kızarana kadar kızartınız

Soğanı, baharat torbasını, tane karabiberleri ve limon kabuğunu tencereye ekleyip üstüne tavuk suyunu dökerek harlı ateşte kaynatınız Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapayıp ateşin altını kısınız Eti 2,5-3 saat, bıçağın ucu rahatça batırılana kadar ağır ateşte pişiriniz

Önce fırınınızı hafifçe (140°C) ısıtınız

Tencereyi ateşten alıp, iki büyük çatalla eti çıkararak fırına dayanıklı bir cam tabağa yerleştiriniz Üstünü alüminyum kağıtla örterek sıcak durması için fırına koyunuz

Büyük, madeni bir kaşıkla tenceredeki suyun üstünde birikmiş yağı alınız

Tenceredeki suyu süzgeçten geçirip büyük bir kaseye süzünüz Süzgeçte kalan posayı atıp süzülmüş sudan 400 gr (2 su bardağı) ayırarak kalanını dökünüz

Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz Tencereyi ateşten alıp yavaş yavaş unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç yapmız Ayırdığınız 400 gr suyu devamlı karıştırarak bulamaca katıp tencereyi yeniden ateşe oturtunuz

Karıştırmaya devam ederek orta ateşte 2-3 dakika, sos kalın ve pürtüksüz bir kıvama gelene kadar pişiriniz

Ateşin altını kısıp limon suyu, tuz ve biberi katınız; devamlı karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz

Küçük bir tencerede, kalan 5 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca mantarları ekleyip arasıra karıştırarak 3 dakika daha pişiriniz

Bir delikli kepçe ile mantarları alıp kağıt peçete üstüne koyarak yağını süzdürünüz

Mantarları ve hindistancevizi rendesini sosa ekleyip 3 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız

Küçük bir kaseye kremayı ve yumurta sarısını koyup, içine 2 çorba kaşığı sos akıtınız Bu soslu karışımı, sos tenceresine döküp 2-3 dakika, sos kalın ve pürtüksüz oluncaya kadar pişiriniz (Sosu kaynatmamaya dikkat ediniz) Tencereyi ateşten alıp bir yerde sıcak tutunuz

Eti fırından çıkarıp üstündeki alüminyum kağıdı alarak, kesme tahtasının üstüne koyunuz Keskin bir bıçakla kalın dilimler halinde kesip ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, üstüne sosun yarısını dökünüz Kalan sosu bir sos kabına koyarak etin yanında servis ediniz


Not: Limon soslu haşlama et, geleneksel Alman mutfağında sığır etinin lezzetli bir pişirilme biçimidir Patates püresi ve sote edilmiş ayşekadın fasulye ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.