![]() |
Limon Soslu Haşlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu HaşlamaLimon Soslu Haşlama Tarifi - Limon Soslu Haşlama Nasıl Yapılır - Limon Soslu Haşlama Malzemeleri LİMON SOSLU HAŞLAMA 2 kg sığır filetosu 1 tatlı kaşığı tuz 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 1 iri soğan (üstüne 3 diş sarmısak batırılmış) 6 tane karabiber 1 küçük limonun kabuğu (ince soyulmuş) 1 litre (4 su bardağı) tavuk suyu Sosu: 100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 125 gr küçük mantar (yıkanıp her biri dörde bölünmüş) 1 kahve kaşığı hindistancevizi rendesi 1 yumurtanın sarısı (çırpılmış) 2 çorba kaşığı krema Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Etin her yanını 1 tatlı kaşığı tuzla ovup bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tencerede rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Soğanı, baharat torbasını, tane karabiberleri ve limon kabuğunu tencereye ekleyip üstüne tavuk suyunu dökerek harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı hafifçe (140°C) ısıtınız ![]() Tencereyi ateşten alıp, iki büyük çatalla eti çıkararak fırına dayanıklı bir cam tabağa yerleştiriniz ![]() ![]() Büyük, madeni bir kaşıkla tenceredeki suyun üstünde birikmiş yağı alınız ![]() Tenceredeki suyu süzgeçten geçirip büyük bir kaseye süzünüz ![]() ![]() Orta boy bir tencerede 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Karıştırmaya devam ederek orta ateşte 2-3 dakika, sos kalın ve pürtüksüz bir kıvama gelene kadar pişiriniz ![]() Ateşin altını kısıp limon suyu, tuz ve biberi katınız; devamlı karıştırarak 5 dakika daha pişiriniz ![]() Küçük bir tencerede, kalan 5 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Bir delikli kepçe ile mantarları alıp kağıt peçete üstüne koyarak yağını süzdürünüz ![]() Mantarları ve hindistancevizi rendesini sosa ekleyip 3 dakika daha pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alınız ![]() Küçük bir kaseye kremayı ve yumurta sarısını koyup, içine 2 çorba kaşığı sos akıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Eti fırından çıkarıp üstündeki alüminyum kağıdı alarak, kesme tahtasının üstüne koyunuz ![]() ![]() ![]() Not: Limon soslu haşlama et, geleneksel Alman mutfağında sığır etinin lezzetli bir pişirilme biçimidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|