Etli Domates Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Domates DolmasıEtli Domates Dolması Tarifi - Etli Domates Dolması Yapılışı ![]() Etli Domates Dolması ![]() Malzemeler * l kg domates * 300 gr kıyma * 2 çorba kaşığı pirinç * 2 adet domates(küp doğranmış) * l adet soğan(ince doğranmış) * l-2 adet yeşil sivribiber(ince kıyılmış) * l çorba kaşığı Sana * Maydanoz(ince kıyılmış) * Tuz,karabiber *l tatlı kaşığı toz şeker Yapılışı: 1 Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç, domates, sivribiber,tuz,biber ve maydanozu katıp iyice karıştırın Sert olmaması için, azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın![]() 2 Domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şeklinde kesin![]() 3 içlerini oyarak bir kaba boşaltın![]() 4 Domateslerin içlerine dolma harcını doldurup bir tepsiye yerleştirin Domateslerin içlerinden çıkan suya tozşekeri koyup, eritin![]() 5 Bu şekerli suyu,dolmaların üzerini örtecek şekilde dökün ve Sana’yı ekleyin Fırında veya ağzını kapatıp,ateş üzerinde pişirin![]() 6 Pirinçler uzayınca ateşten alıp,servis yapın![]() PÜF NOKTASI: Önce,bir çay kaşığı ile domateslerin çekirdeklerini çıkartın Sonra,bir bıçak ile,dibini delmeden,damarlı et kısımlarını yavaş yavaş çıkartın Çıkartılan bu kısımları(çekirdekler hariç)dolma içi yapımında kullanın ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() |
|
|
|