Turşunun Suyu Ve Tuzu Nasıl Ayarlanır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşunun Suyu Ve Tuzu Nasıl Ayarlanırbiber turşusu tarifi - biber turşusunun suyunun ayarlanmasıKışa girerken tüm hanımların hazırlıklarından biridir turşular, özellikle biber turşusu ne güzelde yenir pilavlarla çorbalarla ![]() Peki güzel bir turşuyu nasıl kurabiliriz? Biber Turşusu Malzemeleri: yarım kilo tombul acı biber su tuz(kaya tuzu dediğimiz kalın tuzlardan olacak) sirke sarımsak maydonoz 1 kaç adet nohut Biber Turşusu Hazırlanışı: Turşuyu hazırlamak için dikkat edilecek en önemli husus suyunu ayarlayabilmektir yarım kilo biberi 1 kiloluk konserve kavanozuna yapıyoruz suyu ne kadar koyarsak sirkesinide suyun yarısı kadar koyuyoruz tuzu ise tam olarak deniz tuzu ayarında olmalıdır bir kiloluk kavanoz için ölçü 2 bardak su bir bardak sirke 4 çorba kaşığı tuz (tabi daha tuzlu ve ekşi isteniyorsa sirke ve tuzu suyun tadına bakarak biraz daha arttırabilirsiniz)![]() Biberleri yıkayıp kavanoza boşaltıyoruz Ardından hazırladığımız suyunu döküyoruz İçine dilediğimiz kadar sarımsak ve 3-4 tane nohut atıyoruz (nohut turşunu üzerinin beyazlanmasını bir nebze engeller ve turşunun daha çabuk şişmesini sağlar)![]() En son üzerini maydonozla kaplayıp kapağını sıkıca kapatıyoruz Yaklaşık bir hafta sonra turşunuz hazır olacaktır Kapağı açıp kontrol edebilirsiniz Eğer istediğiniz kıvamda değilse bir kaç gün daha bekletebilirsiniz![]() Ayşegül Gedik alıntı |
|
|
|