Bamya Turşusu Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamya Turşusu Yapılışıbamya turşusu yapımı - bamyadan turşu nasıl yapılırMalzemeler: 1 poşet Dr Oetker Turşukur750 ml (3,5 su bardağı) su 250 ml (2,5 çay bardağı) sirke 750 g bamya ![]() Hazırlanışı: Suyu kaynatıp ocaktan alın 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın Bamyaları yıkayıp ayıklayın ve kavanozlara doldurun Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin![]() Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile bamyaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın ![]() Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin![]() alıntı |
|
|
|