Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, turşusu, yapılışı

Bamya Turşusu Yapılışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Turşusu Yapılışı



bamya turşusu yapımı - bamyadan turşu nasıl yapılırMalzemeler:


1 poşet Dr Oetker Turşukur

750 ml (3,5 su bardağı) su

250 ml (2,5 çay bardağı) sirke

750 g bamya




Hazırlanışı:


Suyu kaynatıp ocaktan alın 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın Bamyaları yıkayıp ayıklayın ve kavanozlara doldurun Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin


Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile bamyaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın


Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.