Soslu Domates Turşusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Domates Turşusudomates turşusu nasıl yapılır - domates turşusu tarifi - biberli domates turşusuMalzemeler (2 kg lık kavanoz için):300 gr kadar süs biberi2- 2,5 kg kadar domates7-8 iri diş sarmısak 1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun) 2 yemek kaşığına yakın salamuralık kaya tuzu Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz ve zeytinyağı Yapılışı: Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın Bıçakla biberlerin uçlarını kesip kavanoza atın ( biberler kavanozun üçte birini kaplamalı, daha fazla olursa sosun lezzeti azalıyor)Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin Sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın ![]() Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın ![]() Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor ![]() Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu doğramadan turşunun ağzına yerleştirin ![]() Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapatın ![]() Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş almıyan bir yerde 7 ila 10 gün kadar bekleyin ![]() Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın ![]() İsterseniz sosun içine de maydanoz doğrayabilirsiniz ![]() Domates soslu turşu çok asitlendiği için çok taşıyor ![]() Bu yüzden turşunun altına muhakkak bir altlık veya tabak yerleştirin ![]() alıntı |
|
|
|