![]() |
Erik Konservesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erik Konservesierik konservesi nasıl yapılır - konserve erik - hangi eriklerin konservesi olur - konserve yapılacak erik çeşitleriSarı İtalyan, tatlı can ve Bekiroğlu gibi sert dokulu eriklerin konserveleri yapılabilir ![]() Erikler bol suyla iyice yıkanır ![]() ![]() ![]() Ekşi eriklerin üzerine koyu, tatlı eriklerin üstüne ise orta koyuluktaki şurup kaynar kaynar dökülür ![]() Bıçakla ka ![]() ![]() Pastörizasyon kazanmdaki kaynar suya oturtulacak yarım litrelik kavanozlar 25 dakika, bir litrelikleri 30 dakika pastörize edilir ![]() Yukarıda anlatıldığı biçimde pastörize kazanından çıkarılıp soğutulur, maşa veya vidalı bilezikleri çıkarılır, etiketlenir ve depoya kaldırılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|