Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
salamurası, yaprak

Yaprak Salamurası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Salamurası



Yaprak Salamurası Tarifi - Yaprak Salamurası Nasıl Yapılır - Yaprak Salamurası Malzemeleri



Yaprak Salamurası



yaprak salamurası tarifi


Malzemeler


1/2kg asma yaprağı

1 lt su

4 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu


Hazırlanışı


Büyük bir tencereye; suyu, tuzu koyup eritin ve ocağa koyup kaynatın 15 er tane yaprakların saplarını kökünden kopartmadan damarlı yerleri üst üste gelecek şekilde dizin,yıkayıp kaynamakta olan tuzlu suya atın ve haşlayın haşlanan yaprakları kavanoza koyup aynı işleme devam edin kavanoz dolunca kaynamakta olan kalan suyu ağzına kadar doldurun ve sıcaklı yeni kapakla kapatıp kavanozu ters çevirin yaklaşık 1 gece ters şekilde kaldıktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın yarım kg salamura yaprağı tam 1 kavanoz oluyor salamura yaprağı bu şekilde yapıldığında 2 yıla kadar tazeliğini koruyor ve bozulmuyor BAŞKA BİR ŞEKİLDE İSE Yapraklarınızı yıkayıp sade kaynar suda haşladıktan sonra suyunu süzdürüp saklama poşetlerine koyun ve derin dondurucuya koyun kullanacağınız vakit buzunu çözdürdükten sonra hemen kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.