![]() |
Oktay Usta Turşu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Turşu Tarifiturşu nasıl yapılır - turşu yapmanın püf noktaları - turşu yapımı oktay usta - turşuluk sebze seçimiTurşu, çeşitli sebzelerin çiğ veya haşlanmış olarak tuzlu yahut sirkeli suda bekletilip, özel kıvama gelmesiyle elde edilir ![]() Turşu tuzlu su ile yapılacaksa, 1 litre su içine 30–35 gram tuz konur ![]() ![]() Eğer turşu sirke ile kurulacaksa aynı tuz eklenmeden sirkenin içine turşuluk domates, salatalık, acur, biber gibi sebzeler yatırılır ![]() ![]() ![]() Karışık turşuMalzemeler Yarım kg havuç Yarım kg salatalık Yarım kg taze fasulye 2 çorba kaşığı turşu tuzu 4-5 defne yaprağı 7-8 diş sarımsak Hazırlanışı * Havuçları temizleyip halka halka dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sebze Seçerken Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|