İspanaklı Erişte Konserve |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Erişte KonserveIspanaklı Erişte Konserve Tarifi - Ispanaklı Erişte Konserve Nasıl Yapılır - Ispanaklı Erişte Konserve Malzemeleri Ispanaklı Erişte Konserve 2 adet yumurta 1 demet ıspanak yarım kg un2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tuz Ispanak temizlenir, haşlanır, suyu iyice sıkılır, çok ince kıyılır ![]() Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, tuz, ıspanak ve azar azar ekleyerek un konur, yoğrulur Hamur yarım saat dinlendirilir, iki parçaya ayarılır Her parça unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır, hamur önce 3 parmak şeritlere kesilir, sonra ust üste konur yarım santim kalınlığında kesilir![]() Kuru ve sıcak ortamda kurutulur Kurutulduktan sonra bez torbada saklanır![]() |
|
|
|