Patlıcan Salamura |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan SalamuraPatlıcan Salamura Tarifi - Patlıcan Salamura Nasıl Yapılır - Patlıcan Salamura Malzemeleri Musluklu bir fıçının içine bir parmaktan fazla tuz döşeyiniz Üzerine bir sıra yumuşak ve çekirdeksiz patlıcanı istif ediniz![]() Bunun üstüne tekrar bir parmak kalınlığında tuz döşeyerek üstüne yine bir sıra patlıcan istif ederek fıçıyı bu şekilde doldurunuz ![]() Sonra üstüne baskı tahtasını, daha üste de iyice bastırmak için taş koyup fıçıyı üste çıkıncaya dek soğuk su ile doldurunuz ![]() Kaymaklanmağa başlayınca her gün üstünden bu kaymağı alınız Kaymaklanma son bulduğu zaman fıçının musluğunu açarak bir miktar salamurasını akıtınız![]() Üst taraftan da soğuk su dökmeğe devam ediniz Sonra musluğu kapayınız Üst taraftan koymakta olduğunuz su, fıçının üstüne çıkmalıdır![]() Üç beş günde bir bu işlemi tekrarlayınız İki ay salamurayı, muslukla akıtarak ve üstünden fıçı dolana dek soğuk su koyma işlemine devam ediniz![]() İki ay sonra fıçıdaki suyun hepsini boşaltıp, orta bir tuzlu hazırlayıp fıçıyı bununla doldurunuz ![]() |
|
|
|