Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalyoz, salamurası

Kalyoz Salamurası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalyoz Salamurası



Kalyoz Salamurası Tarifi - Kalyoz Salamurası Nasıl Yapılır - Kalyoz Salamurası Malzemeleri




Kolyoz balığını temizce yıkayıp bir sininin içinde tüzlayınız Böylece 24 saat bekletiniz Sonra fıçının içine tuz serpip balıkları silkerek sıkı sıkı ve düzgünce bir biçimde, fıçıya bir sıra diziniz üstüne ince tuz serpiniz, yine bir sıra balık diziniz ve tuz serperek fıçı doluncaya dek ayni işlemi yapınız Fıçı dolunca üstüne bol tuz ekiniz 4-5 gün böylece bekletiniz Sonra üstüne baskı tahtasını, daha üstüne de baskı taşını koyunuz Üstüne yağ çıkınca pamuk ile alınız Yağ çıkışı tükenene dek bu işlemi yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.